/* contents of a small JavaScript file */ zdrowa vege kuchnia : Ogórki faszerowane ryżowo ogórkową jajecznicą https://www.facebook.com/profile.php?id=100009670980362

poniedziałek, 8 czerwca 2015

Ogórki faszerowane ryżowo ogórkową jajecznicą

Wymyśliłam ten przepis, z wszystkich rzeczy jakie miałam w lodówce, a jako, że zawsze w dzieciństwie jadałam jajecznice z ogórkiem i ryżem, który zostawał z obiadu, postanowiłam podać je  nieco inaczej i wyszło takie coś :):)



Składniki :
- 1 duży ogórek
- 1 saszetka ryżu 
- 2 jajka
- kilka oliwek 

Przygotowanie : 
Ogórek pokroić w podłużne plastry, ponacinać na jednym końcu od góry na drugim od dołu i zczepić, podsmażyć ugotowany ryż (najlepiej bez folii, która w wysokiej temperaturze jest bardzo szkodliwa) z jajkiem i pokrojoną resztą ogórka, wyłożyć do wcześniej przygotowanych ogórków, na wierzch ułożyć oliwki :)


5 komentarzy:

  1. świetna i przy tym prosta przystawka!

    OdpowiedzUsuń
  2. podoba mi się forma podania - sprytnie, niebanalnie, a przecież to takie zwykłe składniki :) pycha .

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł na te ogórki. A jaka dekoracja ładna. Zjadłabym choćby i teraz :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy przepis i świetnie to wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...