/* contents of a small JavaScript file */ zdrowa vege kuchnia : Zielone spaghetti cukiniowe z meksykańską salsą z awokado https://www.facebook.com/profile.php?id=100009670980362

środa, 10 czerwca 2015

Zielone spaghetti cukiniowe z meksykańską salsą z awokado

Dzisiaj przepis na bardzo szybki do zrobienia i zdrowy obiad warzywny bez węglowodanów same pożywne warzywa, które przez dodatek awokado, wzbogacają posiłek w zdrowe tłuszcze i dają uczucie sytości na długo :) Jeśli nie macie specjalnej obieraczki, możecie również zrobić takie spaghetti za pomocą zwykłej, będzie po prostu trochę grubsze :)


Składniki : 
-1 duża cukinia 
- 1 ząbek czoasnku 
- 2 duże pomidory
- puszka czerwonej fasoli 
- 2 ogórki małosolne 
- pół dużego awokado 
- oliwa
- sól, pieprz, przyprawy 

Przygotowanie : 
Pokroić cukinie na makaron i podsmażyć bardzo krótko (ok 1 minuty nawet krócej, żeby była trochę twarda) razem z czosnkiem, w misce wymieszać pokrojony pomidor, awokado, ogórek i fasolę polać oliwą przyprawić, podawać razem z  makaronem z cukinii


4 komentarze:

  1. Wspaniałe danie :) mmm mam ochotę na takie spaghetti :) wygląda świetnie :) chyba takiego cukiniowego nie robiłam póki co ;-) Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajne danie, idealne na upały :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja właśnie szukałam sprawdzonego przepisu na takie właśnie danie! Zrobię na pewno, bo prezentuje się znakomicie!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...