Składniki:
- główka kapusty pekińskiej
- pół szklanki kaszy (owsianej lub jaglanej)
- 8 pieczarek
- kilka suszonych pomidorów
- 1 cebula
- karton krojonych pomidorów
- przyprawy ( słodka papryka, czosnek, kminek, majeranek, oregano, szczypiorek, koperek)
- kilka listków świeżej bazylii
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę i pieczarki, ugotować kaszę, połączyć z pieczarkami i cebulą, dodać pokrojone suszone pomidory oraz przyprawy, delikatnie oderwać listki kapusty i wrzucić je na chwilę do gorącej wody położyć farsz, zawinąć, polać pomidorami z kartonu wymieszanymi z bazylią i przyprawami, piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Przepis bierze udział w konkursie :
https://sklep.egmont.pl/
Bardzo ładnie wyglądają. Ja zazwyczaj używam do przepisu bezmięsnego gryczanej lub ryżu, dlatego chętnie spróbuję i tej wersji. Ciekawi mnie smak z jaglaną.
OdpowiedzUsuńWłaśnie nie pomyślałam o jaglance :) na pewno byłyby super :)
UsuńPyszny miałaś obiad, chętnie spróbuję gołąbków podanych w innej formie, niż tradycyjne :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajne gołąbeczki :)
OdpowiedzUsuń