/* contents of a small JavaScript file */ zdrowa vege kuchnia : Muffiny z ciecierzycy i fasoli bez mąki i jajek https://www.facebook.com/profile.php?id=100009670980362

wtorek, 26 maja 2015

Muffiny z ciecierzycy i fasoli bez mąki i jajek

Bardzo kremowe, lekko wilgotne w środku muffiny, które po prostu rozpływają się w ustach pyszne warzywa strączkowe w połączeniu z serem feta i jogurtem naturalnym tworzą niezwykle smaczne danie. 



Składniki: 
-  puszka fasoli białej
- puszka cieciorki 
- ser feta ok 200 g
- pół małego jogurtu naturalnego 
- pieprz, czosnek w proszku 

Przygotowanie:
Zmiksować blenderem cieciorkę i fasole razem z fetą i jogurtem, doprawić do smaku przełożyć do papierowych foremek do muffin i wyłożyć na blaszkę do muffin, piec ok 40 minut w 160 stopniach.
Jeśli chcecie, żeby muffiny były bardziej zwarte i suche można dodać mąkę i jajko, chociaż mi najbardziej smakują w takiej wersji.  









8 komentarzy:

  1. Te muszę takie wypróbować :) Wyglądają smakowicie !

    OdpowiedzUsuń
  2. Muffiny robię często, ale z ciecierzycy jeszcze nigdy nie miałam okazji takowych wykonywać. Wyglądają bardzo ciekawie. No i taka lekka wersja bez jajek, mąki... super :) pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam nigdy ciecierzycy ,tak ,tak ,jestem z marsa .Pyszne muffinki.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie jadłam niesłodkich muffinek, ale skład Twoich bardzo mi się podoba ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie jadłam niesłodkich muffinek, ale skład Twoich bardzo mi się podoba ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wytrawne muffinki, to coś dla mnie, porywam jedną :)

    OdpowiedzUsuń
  7. z fasoli robiłam, ale z ciecierzycą jeszcze nie - super zdrowo ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Super pomysł, muszę spróbować, jak na słono to na bank mi posmakuja :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...