Składniki :
- duży bakłażan
- duży pomidor
- ok 15 oliwek
- ser żółty
- przyprawy
- kilka łyżek rafinowanego oleju ja użyłam rzepakowego
Przygotowanie:
Pokroić bakłażana na plasterki posmarować olejem wymieszanym z przyprawami, ułożyć na wierzch każdego bakłażana plasterek pomidora oraz oliwki, zapiekać aż bakłażan będzie miękki ok 30-40 minut w temperaturze 175 stopni, pod koniec pieczenia posypać żółtym serem.
Wspaniałe i apetyczne pizze :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł ,apetycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł i jak pięknie i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńJaka pychota :)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł! Ależ one muszą być soczyste i pełne smaku!
OdpowiedzUsuńW życiu bym nie powiedziała, że te malutkie pizze to z bakłażanem ;) sprytnie zakamuflowany. Mmm, ale wspaniałe smaki. Dawno nie jadłam podobnych pyszności. Pozdrowionka! :)
OdpowiedzUsuńPycha ! nie pomyślałabym, żeby pod bazę dać bakłażana, dlatego właśnie ten pomysł mi się podoba jeszcze bardziej :)
OdpowiedzUsuń