/* contents of a small JavaScript file */ zdrowa vege kuchnia : 2 składnikowe ciasteczka kokosowo bananowe wegańskie, bezglutenowe https://www.facebook.com/profile.php?id=100009670980362

środa, 13 maja 2015

2 składnikowe ciasteczka kokosowo bananowe wegańskie, bezglutenowe

Pyszne, szybkie i bardzo łatwe do zrobienia ciasteczka, wystarczy wymieszać banana z wiórkami, uformować ciasteczka i upiec :)

2 składnikowe ciasteczka kokosowo bananowe

Składniki : 
- 2 banany (najlepiej dojrzałe)
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych (najlepiej niesiarkowanych)

Przygotowanie :
Wymieszać składniki blenderem lub mikserem, aż masa będzie gładka, uformować ciasteczka, wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec ok 25 min w temperaturze ok 175 stopni aż zaczną robić się złote. 

Smacznego :)

2 składnikowe ciasteczka kokosowo bananowe

2 składnikowe ciasteczka kokosowo bananowe

2 składnikowe ciasteczka kokosowo bananowe

14 komentarzy:

  1. Cóż za małe ciekawe ciasteczka - coś nowego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczne zakręcone ciasteczka, spróbuję na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Same zalety tych ciasteczek. Nie dość, że zdrowe, bez glutenu to jeszcze pięknie podane i na pewno smakują wybornie. Kokos i banan- mniam, uwielbiam takie smakowe zestawienia, na pewno idealnie się komponują dając wspaniałe bogactwo smaku. Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają tak słonecznie :) Wszystko co jest upieczone z bananem zjem do ostatniego okruszka. Za słodyczami ogólnie nie przepadam, ale jednak odzywa się we mnie ciasteczkowy potwór ;}

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam wszystko co kokosowe. Są bez mąki? rewelacja!!! Aktualnie jestem na poście oczyszczającym, upiekę je jak będę mogła najszybciej. Pozdrawiam ciepło, choć na wybrzeżu dość chłodno.

    OdpowiedzUsuń
  6. Zaraz pójda do piekarnika, bo akurat miałam w domu 2 brązowe banany i resztę wiórkow:) .... prosiłabym tylko o uzupełnienie temperatury pieczenia, bo swoje będe piekła w 175 stopniach i nie wiem czy za wysoka czy za niska temperatura:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Zrobilam, ale nam niestety nie smakuja. Moze gdyby dodac do nich troche miodu bylyby lepsze. Bede probowac inne przepisy

    OdpowiedzUsuń
  8. raczej nie powinny się kruszyć :)

    OdpowiedzUsuń
  9. nie polecam robić z masy pozostałej po mleku kokosowym, bo niefajne wyszły

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...