Pyszne, szybkie i bardzo łatwe do zrobienia ciasteczka, wystarczy wymieszać banana z wiórkami, uformować ciasteczka i upiec :)
Składniki :
- 2 banany (najlepiej dojrzałe)
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych (najlepiej niesiarkowanych)
Przygotowanie :
Wymieszać składniki blenderem lub mikserem, aż masa będzie gładka, uformować ciasteczka, wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec ok 25 min w temperaturze ok 175 stopni aż zaczną robić się złote.
Smacznego :)
Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńsuper ciasteczka !
OdpowiedzUsuńCóż za małe ciekawe ciasteczka - coś nowego :)
OdpowiedzUsuńSzybkie, pyszne i zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńproste, zdrowe i smaczne :)
OdpowiedzUsuńsuper!! i jakie zwarte
OdpowiedzUsuńSmaczne zakręcone ciasteczka, spróbuję na pewno :)
OdpowiedzUsuńSame zalety tych ciasteczek. Nie dość, że zdrowe, bez glutenu to jeszcze pięknie podane i na pewno smakują wybornie. Kokos i banan- mniam, uwielbiam takie smakowe zestawienia, na pewno idealnie się komponują dając wspaniałe bogactwo smaku. Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuńWyglądają tak słonecznie :) Wszystko co jest upieczone z bananem zjem do ostatniego okruszka. Za słodyczami ogólnie nie przepadam, ale jednak odzywa się we mnie ciasteczkowy potwór ;}
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko co kokosowe. Są bez mąki? rewelacja!!! Aktualnie jestem na poście oczyszczającym, upiekę je jak będę mogła najszybciej. Pozdrawiam ciepło, choć na wybrzeżu dość chłodno.
OdpowiedzUsuńZaraz pójda do piekarnika, bo akurat miałam w domu 2 brązowe banany i resztę wiórkow:) .... prosiłabym tylko o uzupełnienie temperatury pieczenia, bo swoje będe piekła w 175 stopniach i nie wiem czy za wysoka czy za niska temperatura:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZrobilam, ale nam niestety nie smakuja. Moze gdyby dodac do nich troche miodu bylyby lepsze. Bede probowac inne przepisy
OdpowiedzUsuńraczej nie powinny się kruszyć :)
OdpowiedzUsuńnie polecam robić z masy pozostałej po mleku kokosowym, bo niefajne wyszły
OdpowiedzUsuń