/* contents of a small JavaScript file */ zdrowa vege kuchnia : Wegański pasztet z fasoli piękny jaś, pomidorowo grzybowy https://www.facebook.com/profile.php?id=100009670980362

czwartek, 16 lipca 2015

Wegański pasztet z fasoli piękny jaś, pomidorowo grzybowy

Dzisiaj przepis na pyszny pasztet wegański zrobiony z białej fasoli, z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczarek,  zawiera mnóstwo świeżych i suszonych ziół, cebulkę, jest miękki i kremowy. Musicie koniecznie wypróbować :):) 



 Składniki : 
- 1 opakowanie fasoli piękny jaś kupiec
- 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych 
- 3 średnie białe cebule
- 7-8 średnich pieczarek
- 7 suszonych pomidorów z zalewy
- 1-2 łyżki oliwy 
- świeże zioła ( ja użyłam tymianek, oregano, majeranek)
- suszone zioła ( ja użyłam majeranek, czosnek, pieprz, ostrą paprykę)
- sos sojowy do smaku 
- słonecznik do posypania na wierzch (opcjonalnie)

Przygotowanie : 
Fasole ugotować, zmielić w maszynce do mięsa lub w blenderze razem z pieczarkami, cebulą i pomidorami, doprawić do smaku przyprawami i ziołami, wyłożyć na blaszkę keksówkę i piec ok 45 minut w temperaturze 175 stopni 
Smacznego :)






Gotuj w zdrowym stylu

4 komentarze:

  1. Robiłam już kilka razy pasztet z fasoli. Twój wygląda wspaniale :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam już kilka razy pasztet z fasoli. Twój wygląda wspaniale :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pasztety mięsne trochę mnie brzydzą. Choć nie jestem wege, to akurat zdecydowanie wolę pasztety wegetariańskie :-).

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...