Chyba nie ma nic lepszego niż pyszne chrupiące batoniki, szklanka gorącego mleka i ulubiony film, albo koc i wieczór na tarasie, nie wiem czemu, ale nie potrafię ich jeść bez mleka, spróbujcie połączyć je z mlekiem migdałowym albo kokosowym, a nie skończycie na jednym kawałku :) Batoniki zostały przetestowane przez pewnego małego krytyka kulinarnego, który wczoraj mnie odwiedził i skoro on poprosił o dokładkę to mogę być pewna, że batony wam posmakują :)
Składniki:
- 3/4 szklanki suchej kaszy quinoa skworcu ( do kupienia tutaj)
- 2-3 garście płatków owsianych :)
- 3 łyżki wiórków kokokosowych
- 1/4 szklanki masła orzechowego
- 1-2 łyżki miodu do smaku
- 1 jajko (opcjonalnie)
Przygotowanie :
Ugotować kaszę, poczekać aż ostygnie, w misce wymieszać kaszę, płatki owsiane, wiórki masło i miód, ewentualnie dodać więcej płatków lub masła jeśli masa nie jest zwarta, można dodać jajko, wyłożyć na blaszkę keksówkę i piec ok 30 minut w temperaturze 175 stopni.
Smacznego :)
Super przepis! Uwielbiam zdrowa wersje batonikow. Z pewnoscia przepis wykorzystam. Pozdrawiam;-).
OdpowiedzUsuńAle cudowne batoniki. Uwielbiam takie słodkości :)
OdpowiedzUsuńAle cudowne batoniki. Uwielbiam takie słodkości :)
OdpowiedzUsuńAle cudowne batoniki. Uwielbiam takie słodkości :)
OdpowiedzUsuń