Dzisiaj przepis na pyszne ciasteczka orzechowe, które zrobiłam, ponieważ miałam ochotę na coś słodkiego i domowego, dzień wcześniej zrobiłam pyszne masło orzechowe więc dzisiaj dodałam tylko jajko, wiórki i miód, wymieszałam, ułożyłam na blaszce i po chwili piękny orzechowo kokosowy zapach roznosił się w kuchni do tego pyszny dżem czereśniowy chia:) czego chcieć więcej :)
Składniki :
- 1 szklanka masła orzechowego bez cukru ( ja użyłam masła domowej roboty)
- 1 jajko
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- 1-2 łyżki miodu
Przygotowanie :
Wymieszać składniki, najlepiej ręcznie, ciasto jest dość klejące, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być nierówne) i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, spłaszczyć kulki widelcem i piec 8-10 minut w temperaturze 180 stopni.
świetne, proste ciasteczka!
OdpowiedzUsuńpyszności:) chętnie wykorzystam przepis:)
OdpowiedzUsuńŚwietne ciasteczka :-) zabieram przepis i zrobię takie na weekend :-)
OdpowiedzUsuńEkstra kokosanki! *.* koniecznie muszę takie zrobić. :)
OdpowiedzUsuńfajne połączenie ! i pysznie wyglądają :) W sam raz do schrupania :D
OdpowiedzUsuńSuper ciacha. Moje dzieciaki uwielbiają domowe ciacha w różnych wersjach
OdpowiedzUsuńrobie podobne i je uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuń