- 1 opakowanie fasoli piękny jaś kupiec
- 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
- 3 średnie białe cebule
- 7-8 średnich pieczarek
- 7 suszonych pomidorów z zalewy
- 1-2 łyżki oliwy
- świeże zioła ( ja użyłam tymianek, oregano, majeranek)
- suszone zioła ( ja użyłam majeranek, czosnek, pieprz, ostrą paprykę)
- sos sojowy do smaku
- słonecznik do posypania na wierzch (opcjonalnie)
Przygotowanie :
Fasole ugotować, zmielić w maszynce do mięsa lub w blenderze razem z pieczarkami, cebulą i pomidorami, doprawić do smaku przyprawami i ziołami, wyłożyć na blaszkę keksówkę i piec ok 45 minut w temperaturze 175 stopni
Smacznego :)
Robiłam już kilka razy pasztet z fasoli. Twój wygląda wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńRobiłam już kilka razy pasztet z fasoli. Twój wygląda wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńHej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)
OdpowiedzUsuńPasztety mięsne trochę mnie brzydzą. Choć nie jestem wege, to akurat zdecydowanie wolę pasztety wegetariańskie :-).
OdpowiedzUsuń