Nie wiem jak udało się połączyć najbardziej wartościowe pod względem wartości odżywczych składniki w jedną całość , uzyskując przy tym tak niesamowity smak. Od teraz jest to moja ulubiona sałatka, którą jem regularnie raz w tygodniu na niedzielne śniadanie już od ponad miesiąca :)
Dodaj napis |
- 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
- 2 czerwone cebule (podsmażona)
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 4 ogórki kiszone
- 1/2 awokado
- 8 sztuk suszonych pomidorów z zalewy
- sól, pieprz
- na sos : 3 łyżeczki musztardy + 3 łyżeczki oleju lnianego
Przygotowanie :
Wymieszać wszystkie składniki, dodać sos
Smacznie ;))
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńTaka odsłona kaszy jaglanej jeszcze nie gościła na moim talerzu :) Bardzo smacznie wygląda ! Muszę koniecznie spróbować.
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :) ja też zwykle jadałam ją na ciepło albo na słodko, ale kasza jaglana ma to do siebie, że można ją jeść na milion sposobów :):)
UsuńJa jadam kasze tylko na slono Wiec przepis zapisuje :)
OdpowiedzUsuń