/* contents of a small JavaScript file */ zdrowa vege kuchnia : 3 składnikowa granola z masłem orzechowym, pieczona w niskiej temperaturze https://www.facebook.com/profile.php?id=100009670980362

niedziela, 6 grudnia 2015

3 składnikowa granola z masłem orzechowym, pieczona w niskiej temperaturze

Dzisiaj przepis na przepyszną chrupiącą granolę, którą przygotowuje zawsze w niedziele, żeby później mieć pyszne śniadanie na cały tydzień, zawsze kiedy rano wstaje nie chce mi się nic robić, a już na pewno nie szykować śniadanie więc wsypuje gotową granolę ze słoika do miski dodaje jogurt i śniadanie gotowe w minutę :) Dodatkowo granola jest pieczona w niskiej temperaturze, żeby było zdrowiej:)




Składniki : 
  • 2,5 szklanki płatków owsianych
  • 1/4 szklanki masła orzechowego (bez cukru)
  • 1/4 szklanki  miodu
  • opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego przepis tutaj
Przygotowanie: 
Miód i masło rozpuścić w garnuszku i dodać ekstrakt waniliowy (opcjonalnie) i wlać do płatków owsianych, masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 135 stopni ok 20 minut, przemieszać i piec jeszcze ok 5minut aż płatki zrobią się lekko złote (uważać, żeby się nie przypaliły)

7 komentarzy:

  1. Bardzo lubię połączenie masła orzechowego i miodu, więc wyobrażam sobie, jak cudownie musiała smakować taka granola :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie ma to jak domowa granola! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam jakie to musi być pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko co ma w sobie masło orzechowe - biorę bez zastanowienia :} Pycha granola :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowa granola najlepsza! Idealna na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...