3 składnikowa granola z masłem orzechowym, pieczona w niskiej temperaturze
Dzisiaj przepis na przepyszną chrupiącą granolę, którą przygotowuje zawsze w niedziele, żeby później mieć pyszne śniadanie na cały tydzień, zawsze kiedy rano wstaje nie chce mi się nic robić, a już na pewno nie szykować śniadanie więc wsypuje gotową granolę ze słoika do miski dodaje jogurt i śniadanie gotowe w minutę :) Dodatkowo granola jest pieczona w niskiej temperaturze, żeby było zdrowiej:)
Składniki :
2,5 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki masła orzechowego (bez cukru)
1/4 szklanki miodu
opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego przepis tutaj
Przygotowanie: Miód i masło rozpuścić w garnuszku i dodać ekstrakt waniliowy (opcjonalnie) i wlać do płatków owsianych, masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 135 stopni ok 20 minut, przemieszać i piec jeszcze ok 5minut aż płatki zrobią się lekko złote (uważać, żeby się nie przypaliły)
Bardzo lubię połączenie masła orzechowego i miodu, więc wyobrażam sobie, jak cudownie musiała smakować taka granola :)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak domowa granola! :)
OdpowiedzUsuńMniam jakie to musi być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńWszystko co ma w sobie masło orzechowe - biorę bez zastanowienia :} Pycha granola :)
OdpowiedzUsuńpyszna !
OdpowiedzUsuńszybka i przepyszna :)
OdpowiedzUsuńDomowa granola najlepsza! Idealna na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń