już wkrótce pojawią się również inne przepisy śniadaniowe, m.in. wegański omlet (bez tofu!!), czy śniadania dla całkowicie zabieganych, które przygotowuję się wieczorem np słynne już overnights oats w wersji dla każdego :) mam nadzieję że się skuście :)
Składniki :
- 1/2 szklanki gładkiego musu jabłkowego
- 1 i 1/4 szklanki mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) w wersji bezglutenowej może być mąka ryżowa
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka soku z cytryny
- opcjonalnie łyżeczka ekstraktu waniliowego
Wymieszać wszystkie składniki w blenderze kielichowym, smażyć na niewielkiej ilości oleju na nieprzywierającej patelni przez ok 2-3 minuty z każdej strony, uważając żeby się nie przykleiły, podawać ze świeżymi owocami polane miodem lub w wersji wegańskiej syropem z agawy lub klonowym. Smacznego
Przepis pochodzi z blogu feastingonfruit. z tej strony pochodzi również filmik, który wam udostępniam :)
Ja ostatnio robiłam podobne, tylko na mące kokosowej. Takie pankejki są idealne na śniadanko. Słodkie, pyszne i sycące :) Ja najczęściej robię je na rozgniecionym bananie ;) Pozdrawiam serdecznie! :)
OdpowiedzUsuńCoś pysznego :) takie śniadania lubię najbardziej - słodkie, owocowe i zdrowe. DO kawki :D
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuń