Składniki :
Na pierogi :
- 1 szklanki mąki żytniej
- 1/4 szklanka mąki pszennej
- 1 żółtko
- 1/2 szklanki wody
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- pieprz, sól, przyprawy
Na farsz
- serek arla apetina feta kremowy pesto i rukola
- 1 szklanka ciecierzycy (z puszki lub ugotowana)
Przygotowanie :
Wymieszać składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować, wykroić kółeczka nakładać farsz, skleić wbić patyk i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni.
Rewelacyjny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńSoczewica...moja przygoda nierozpoczęta, ale to wygląda...fajnie :D
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie: http://bebuszek.blogspot.com/ :)
Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Pierożkowe lizaki na wytrawnie :) Super pomysł :) Jeszcze z fetą - mniam :) Pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuńNo takich lizaków to nie widziałam - zaskakujące! I wyglądają na bardzo pyszne!
OdpowiedzUsuńCiekawe wykonanie, takie niecodzienne dla przekąski na słono.
OdpowiedzUsuńSmakowita przekąska, a pomysł z lizakiem super szczególnie dla niejadków - zabawa a skojarzenia
OdpowiedzUsuń