Składniki :
- szklanka masła orzechowego, ja użyłam piegowatego z primavika
- 1 jajko
Przygotowanie:
Wbić jajko do miski roztrzepać, żeby wymieszać żółtko z białkiem, dodać masło,wymieszać (najlepiej ręką), wykładać łyżką niewielkie, kule (mogą być nierówne) i spłaszczyć zwilżonym wodą widelcem, piec ok 10 minut w temperaturze 180 stopni, jeśli używacie niesłodzonego masła, możecie dodać trochę ksylitolu, miodu lub cukru :)
I to naprawdę działa? Ciasto nie jest płynne? Ciastka wyglądają super, sama się nie mogę nadziwić :)
OdpowiedzUsuńTrzeba dodać tyle masła, żeby w miarę się kleiły, no i konsystencja nie zachwyca :):) trochę się klei, ale za to po upieczeniu cudo :) też się nie spodziewałam, że takie wyjdą :)
UsuńProste ciasteczka, a jakie smaczne. Wyglądają wspaniale. Z wielką chęcią użyję tego przepisu, bo takie lekkie, a'la kruche ciasteczka bardzo lubię :) Pyszości :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńO bardzo ciekawe ciacha. Mam akurat słoik masła i tak samotnie stoi :-) dzięki :-)
OdpowiedzUsuńMniam :) dziekuje za przepis!!
OdpowiedzUsuńIle waży szklanka masła orzechowego? :D
OdpowiedzUsuń