Składniki :
- 250 g mąki ( pszennej lub innej pełnoziarnistej )
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g ksylitolu/cukru
- 2 jajka
- 250 g jogurtu naturalnego
- 75 ml oleju
na wierzch bita śmietana lub krem jaglnay
Przygotowanie :
Utrzeć z jajkami cukier, następnie dodać olej, jogurt, chwile miksować dodać mąkę oraz proszek do pieczenia , włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut. Jak ostygną udekorować kremem/śmietaną
Smacznego :):)
Agnieszko te babeczki są super. Pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :):)
UsuńUwielbiam bitą śmietanę, zwłaszcza w takiej naturalnej postaci :) Choć z kremem jaglanym na pewno także świetnie by smakowały ;)
OdpowiedzUsuńPiękne wyszły Cie te muffinki i ładne papilotki :)
OdpowiedzUsuńPrezentują się wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńśliczne :) kolorowe i piękne :)
OdpowiedzUsuńpięknie prezentują się te babeczki :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńOj tam, oj tam, raz na jakiś czas można się uraczyć i bitą śmietaną :) Babeczki piękne :}
OdpowiedzUsuńKomunia raz w życiu, kto by się tam przejmował bitą śmietaną, dzieci pewnie zjedzą oczami takie kolorowe babeczki! :)
OdpowiedzUsuńPopijam właśnie kawę i do pełni szczęścia, brakuje mi tylko Twojej babeczki :)
OdpowiedzUsuńŚliczne babeczki, a bita śmietana raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie :)
OdpowiedzUsuńPrzepięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! Ja bym tylko śmietanę wymieszała z mascarpone, bo lubię to połączenie :D
OdpowiedzUsuńPyszne!.
OdpowiedzUsuńWyglądają jak sztuczne, cudo normalnie :)
OdpowiedzUsuńZnakomite, jak z najlepszej cukierni!!!
OdpowiedzUsuńpiękne <3
OdpowiedzUsuń